GATA Tıp Fakültesi’nden 2002 yılında mezun olan Yılmaz, Erişkin Psikiyatrisi Uzmanlık Eğitimi’ni 2005-2010 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Servisi’nde tamamlamıştır. 2010-2012 yılları arasında mecburi hizmette Sarıkamış Asker Hastanesi’nde Erişkin Psikiyatrisi Uzmanı olarak çalışmıştır.

2013-2015 arasında Özel Yüzyıl Hastanesi’nde Erişkin Psikiyatrisi Uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2015 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olmuştur. 2015-2020 yılları arasında bu görevini sürdüren Yılmaz, bu dönemde tıp fakültesinde ve sağlık bilimleri yüksekokulunda lisans öğrencilerine, ayrıca Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık öğrencilerine dersler vermiştir. 2020 yılı Şubat ayında Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji (İngilizce) Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi ünvanıyla çalışmaya başlamış, Psikoloji Lisans, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans ve Doktora programları bünyesinde çeşitli teorik ve pratik dersleri vermiştir. 2021 yılında Doçentlik ünvanı alan Yılmaz, halen Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji (İngilizce) Bölümü’nde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına dersler vermeye devam etmektedir. Yılmaz, 2021 Eylül ayından itibaren Mentalica Danışmanlık Eğitim ve Araştırma Merkezi kadrosuna dahil olmuştur.

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nden (CETAD) aldığı 3 yıllık eğitim sonunda 2012 yılından beri ‘’cinsel terapist’’ ünvanı ile cinsel yaşam sorunları ve bozuklukları alanında, Varoluşçu Psikoterapiler Derneği’nden (Existanbul) aldığı 2 yıllık eğitim sonunda 2018 yılından beri ‘’varoluşçu analist ve logoterapist’’ ünvanı ile varoluşçu psikoterapiler alanında, Prof.Dr. Doğan ŞAHİN yönetiminde aldığı 3 yıllık eğitim sonunda 2019 yılından beri ‘’psikodinamik psikoterapist’’ ünvanı ile dinamik psikoterapiler alanında çalışmaktadır. Özellikli ilgi alanları ise, günlük yaşamına işlevsel biçimde devam etmekle birlikte hayatında boşluk-anlamsızlık hisleri olan bireyler, cinsel işlev bozuklukları yaşayanlar ve panik atakları gibi tekrarlayıcı/kronik kaygı bozuklukları olanlardır. Bahsi geçen alanlardaki çalışmalarının dışında, fibromiyalji, sedef hastalığı, irritabl barsak hastalığı, huzursuz bacak sendromu gibi, psikiyatrik belirtilerin de eşlik ettiği bedensel rahatsızlıkların ruhsal altyapısı hakkında birçok bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.