Randevuya gelmeden önce yapmam gereken herhangi bir şey var mı?

Sunduğumuz hizmetlerin en temel bileşeni ve ilk aşaması ailelerle iyi bir iş birliği kurmaktır. Bu bilinçle, hizmetlerimiz ve işleyişle ilgili bilgi sahibi olmanızı çok önemsiyoruz. Randevu için tarafımıza ulaştığınızda kliniğimiz hizmetleri hakkında detaylı bilgiler içeren bilgilendirme broşürümüz incelemeniz için başvuru sahibi ebeveyne iletilir. Klinik hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi sağlandıktan sonra, başvuru yapmak istediğiniz uzman ve hizmet için uygun tarihte randevunuz oluşturulur. Randevu planlamanızın akabinde; aileden çocuk veya genç hakkında bilgi alacağımız aile bilgi ve beklenti formumuz, tarafınıza iletilerek görüşme tarihinden en geç bir gün öncesinde Word veya PDF halinde kliniğimiz yetkilisine iletilmesi rica olunur. Randevunuza gelmeden önce yapmanız gereken herhangi ek bir şey olması durumunda, randevunuz öncesinde size bilgi verilmektedir. Örneğin, 6 yaşından küçük çocuklar için video çekimi istenmektedir.

Görüşme süreleri ne kadardır?

Kliniğimizde çocuk ve gençlerle yapılan ilk görüşmelerin süresi 60 dakika, sonraki görüşmeler 50 dakika ve ebeveyn değerlendirme görüşmeleri 80 dakika olarak planlanmaktadır. Bazı terapi ekollerinde görüşme süreleri küçük değişkenlik gösterebilir, böyle bir durumda ilgili uzman tarafından bilgilendirileceksiniz. Görüşmelere 30 dakikadan daha uzun süre gecikilmesi durumunda uygunluğa göre yeni randevu planlaması yapılmaktadır.

Tedavi yöntemine nasıl karar veriliyor?

Tedavi yöntemine, bireyin içinde bulunduğu ruhsal durum başvurduğunuz uzman tarafından ayrıntılı olarak değerlendirildikten sonra ihtiyaç doğrultusunda karar verilmektedir. Ruhsal değerlendirme sonucunda konulan tanılar, önerilen terapi ve gerektiğinde başlanan ilaçların etkileri ile ilgili ruh sağlığı uzmanımız tarafından bilgilendirileceksiniz. Çocuğunuz veya kendiniz için önerilen terapiler, teşhis ya da tedaviye yönelik işlemlerin yararları, risk ve alternatifleri hakkında bilgi sahibi olma; tedaviyi kabul ya da kısmen/tamamen reddetme, yapılacak işlemleri herhangi bir aşamada durdurma hakkına sahipsiniz.

Terapiye kaç seans devam etmemiz gerekiyor?

Genellikle terapi sürecine başlamak isteyen kişilerin ve ebeveynlerin aklına gelen ilk sorulardan biri, bu sürecin ne kadar zaman alacağıdır. Terapi sürecinin ne kadar zaman alacağı konusunda belirli bir yanıt vermek oldukça zordur. Bu süreç terapiye başvurma nedeniniz, deneyimlediğiniz sorunların doğası, uygulanan terapi ekolü, terapistiniz ile kuracağınız iş birliği ve terapideki motivasyonunuz gibi pek çok faktörden etkilenmektedir.

Beni rahatsız eden ve özel konuları hiç tanımadığım biri ile paylaşmak zor olur mu?

Sürecin başında sizin için son derece özel ve zorlu konuları tanımadığınız biri ile paylaşma konusunda kendinizi endişeli ve çekimser hissetmeniz oldukça olağan bir durumdur. Ancak zaman içinde, görüştüğünüz uzmanın anlayışı ve yargılayıcı olmayan tutumu bile birlikte kurduğunuz iş birliği sayesinde kendinizi çok daha rahat hissedecek, sürece uyum sağlayacaksınız.

Çocuğumun zekasını öğrenmek istiyorum, test yaptırabilir miyim?

Çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal alanlardaki özelliklerini değerlendirmek için uygulanan testler, yalnızca bu alanlarda veya bu alanlar ile ilişkili birtakım sorunlar yaşandığı ve çocuğunuzu değerlendiren uzman gerek gördüğü takdirde uygulanır. İlgili alanlarda herhangi bir sorun olmadığı ve gerekmediğinde ise çocuk ve gençlere test uygulanmamaktadır.

Daha fazla bilgi almak için çocuk ve ergen ruh sağlığı hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi içeren aşağıdaki dokümanı inceleyebilirsiniz.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hizmetleri

ETİKETLER:
  • Mentalica
  • 29 Ocak 2021
  • 1316 Okunma